Thursday, January 26, 2012

GARIS PANDUAN CUTI BELAJAR BERGAJI PENUH PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN

Beberapa hari tak online. Bila balik ke tempat bertugas ada jer info nak update. Salah satunya ialah seperti berikut neh iaitu berkaitan cuti belajar bergaji penuh untuk cikgu-cikgu (terutamanya). KPM dah keluarkan garis panduan. Cikgu-cikgu silalah baca. Bukan hanya untuk mereka yang akan atau telah bercuti belajar tetapi juga untuk semua. Manalah tahu suatu hari nanti kita juga akan terlibat sama bercuti belajar..

Pengumuman di laman web KPM ialah seperti berikut:

GARIS PANDUAN CUTI BELAJAR BERGAJI PENUH PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN


Salam,

Bahagian Tajaan Pendidikan adalah bertanggungjawab menguruskan cuti belajar jangka sederhana dan jangka panjang kepada Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) dan Pegawai Kumpulan Pelaksana (PKP) bagi mengikuti pengajian peringkat Sijil, Diploma, Ijazah Pertama dan Ijazah Lanjutan di Institusi dalam dan luar Negara.

Selaras dengan hasrat Kerajaan untuk menambahbaik sistem penyampaian maklumat, Bahagian Tajaan Pendidikan telah menghasilkan Garis Panduan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Adalah diharapkan garis panduan ini boleh dijadikan sebagai panduan dan rujukan pihak tuan untuk meningkatkan kecekapan dalam pengurusan cuti belajar.

Sebarang pertanyaan mengenai Garis Panduan ini sila hubungi pegawai berikut:

(i) Encik Azlan bin Ibrahim
No. Tel : 03-8321 7158
(ii) Puan Zalina binti Morad
No. Tel : 03-8321 7143
Sekian, terima kasih.

1 comment:

  1. Salam, tentang sambung belajar PKP ada berita terbaru tak

    ReplyDelete