Friday, September 7, 2012

Senarai Halaman Koleksi Soalan Percubaan UPSR 2012

Sila klik pada kategori "KOLEKSI SOALAN" disebelah kanan blog ini untuk melihat lebih banyak koleksi soalan dari negeri lain.

Blog ini akan dikemaskini dari masa ke semasa bergantung kepada sumber soalan yang diterima. 


Sila klik pada negeri-negeri yang dikehendaki:


Negeri Johor - semua subjek ada

Negeri Melaka - semua subjek ada

Negeri Sembilan - semua subjek ada

Negeri Selangor - subjek sains dan matematik sahaja

Negeri Perak - semua subjek ada

Negeri Kedah - semua subjek ada

Negeri Pahang - semua subjek ada

Negeri Terengganu - semua subjek ada
(soalan pra percubaan / OTI 3)

Negeri Terengganu - semua subjek ada
(soalan percubaan UPSR)

Negeri Terengganu - semua subjek kecuali BM Pemahaman & BI Paper 1
(soalan tambah nilai)

Negeri Sarawak
  
Negeri Perlis - subjek BM dan matematik sahaja

Negeri Kelantan - subjek matematik dan Bahasa Inggeris sahaja

Negeri Pulau Pinang - semua subjek ada

Wilayah Persekutuan- semua subjek ada



Negeri / kawasan yang masih belum ada maklumat diterima:



Negeri Sabah





Sila beritahu admin jika ada link di atas yang salah dengan meninggalkan komen di ruang bawah page neh. TQ.

Semua perkongsian / share blog ini sangat dialukan dan anda boleh berbuat demikian tanpa perlu meminta izin terlebih dahulu.



33 comments:

  1. Thank you so much!Menunggu yang lain2.

    ReplyDelete
  2. mohon izin dimuat turun semua koleksi soalan percubaan... terima kasih :-)

    ReplyDelete
  3. semua soalan boleh di muat turun.. kongsikan ilmu bersama anak murid masing-masing..

    ReplyDelete
  4. perkongsian yang murni...terima kasih kepada para penyumbang..jasamu dikenang

    ReplyDelete
  5. salam..
    soalan terengganu tu pra percubaan kan? yg percubaan sebenar ada tak?

    ReplyDelete
  6. setakat yang saya dapat hanya pra percubaan. tak pasti sama ada kewujudan percubaan sebenar tuh ada atau tidak..

    ReplyDelete
  7. tq atas soalan-soalan percubaan tersebut....sangat berguna untuk anak saya dan anak murid juga

    ReplyDelete
  8. Terima kasih atas perkongsian ilmu.Jasamu dikenang.Semoga Allah memberkati.

    ReplyDelete
  9. Assalam..terima kasih berkalung budi. Semoga sentiasa dalam rahmat Ilahi..aamiinn.

    ReplyDelete
  10. terima kasih cikgu shamsudin..mohon share link2 ini di blog saya ya.

    ReplyDelete
  11. JADUAL TOV DAN OTI 2012 SEKOLAH-SEKOLAH RENDAH NEGERI TERENGGANU 2012
    1. Ujian Pengesanan (TOV 2012) : 29 Januari 2012 hingga 31 Januari 2012

    2. OTI 1 : 6 Mac 2012 hingga 8 Mac 2012

    3. OTI 2 (Pertengahan Tahun 2012) : 20 Mei 2012 hingga 24 Mei 2012

    4. OTI 3 (Pra Percubaan UPSR 2012) : 3 Julai 2012 hingga 5 Julai 2012

    5. OTI 4 (Percubaan UPSR 2012) : 13 Ogos 2012 hingga 15 Ogos 2012

    6. Tambah Nilai UPSR 2012 : 3 September 2012 hingga 5 September 2012

    7. UPSR 2012 / OTI 5 : 11 September 2012 hingga 13 September 2012

    8. OTI 6 (Peperiksaan Akhir Tahun 2012) : 14 Oktober 2012 hingga 18 Oktober 2012

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum... saya cuma nak beritahu soalan matematik percubaan negeri kedah bagi kertas 2 soalan no 13 adalah silap kerana jumlah petak2 tersebut sepatutnya hanya 16 petak sahaja, bukannya 20 petak. Ini adalah kesilapan semasa melakukan printing.... harap maklum.

    ReplyDelete
  13. terima kasih atas sumbangan...jasamu dikenang...

    ReplyDelete
  14. kenapa kelantan hanya ada soalan matematik sahaja? bagaimana dgn soalan2 yg lain?

    ReplyDelete
  15. salam., ada tak semua koleksi trial selangor n kelantan
    ??..tksh

    ReplyDelete
  16. kenapa perlis dan p pinang bila klik 4 shared keluar pautan fail yg anda minta tidak sah...soalan tak ada langsung

    ReplyDelete
  17. link ke perlis dan pulau pinang menghadapi masalah disebabkan akaun 4shared yang sibuk. saya dah betulkan link ke pulau pinang tapi link ke perlis akan dibetulkan kemudian..saya akan maklumkan nanti apabila link ke perlis tersebut telah dibetulkan..

    ReplyDelete
  18. untuk pulau pinang dan perlis saya akan gunakan 2 cara iaitu menggunakan 4shared dan juga scribd.. jika 4shared bermasalah, maka gunakan scribd. harap tidak akan berlaku kedua duanya bermasalah pula..

    ReplyDelete
  19. kertas percubaan KL 2012

    http://sktamanmaluri.blogspot.com/p/muat-turun.html

    ReplyDelete
  20. terima kasih Malurians atas info berkenaan. soalan wilayah persekutuan telah dimuat naik ke blog..

    ReplyDelete
  21. skema jawapan untuk soalan drpd KL ada? terima kasih krn membantu

    ReplyDelete
  22. soalan melaka bahagian B sains memang tiada muka surat 7 ehh ???

    ReplyDelete
  23. ada .. lihat dengan teliti dibahagian bawah sekali

    ReplyDelete
  24. Salam cikgu Shamsudin, terima kasih lo banyak-banyak no mintak izin kawe nak print satu hok soklan Bahasa Inggeris tu .....

    ReplyDelete
  25. semua pihak dibenarkan untuk cetak, share dan muat turun semua maklumat di blog ini..

    ReplyDelete
  26. ade tak jawapan untuk soalan bi paper 1 percubaan terengganu???harap boleh balas secepat mungkin nak study untuk UPSR...

    ReplyDelete
  27. http://kintautara.net/abb2078/index.php?option=com_content&task=view&id=164&Itemid=1

    yang ni baru boleh download, link tadi fail...hehe.Soalan negeri kelantan :)

    ReplyDelete
  28. Salam, cikgu....walau da masuk tahun baru 2013 tapi saya baru perasan entry ini...

    Maaf saya ingin bertanya macamane nak download semua trial papers ni?
    Saya tak boleh nak download sebab katenye kena register ngan scribd?
    Tapi kenapa document lain dalam blog cikgu saya boleh download tanpa kena register scribd?

    Mohon bantuan dari cikgu tentang masalah saya yan naif ini....thanks...

    Jazakallah khair...

    ReplyDelete
  29. Terima kasih kerana sudi berkongsi soalan-soalan percubaan UPSR seluruh negara. Semoga anak-anak murid kita berjaya dengan cemerlang

    ReplyDelete