Monday, November 19, 2012

Permohonan Kemasukan Ke Tingkatan 1 Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) Tahun 2013

Keputusan UPSR 2012 telah diumumkan pada pagi tadi iaitu pada 19 November 2012. Segala debaran telah terungkai. Bagi murid yang cemerlang, peluang untuk melanjutkan pelajaran ke pelbagai sekolah tetap terbuka. Antaranya ialah Maktab Rendah Sains Mara (MRSM).



Permohonan ke MRSM untuk tingkatan 1 tahun 2013 boleh dibuat di laman web MARA iaitu di sini (klik di sini). Namun, pengalaman admin melayari laman web tersebut menunjukkan kesesakan hingga tidak boleh dibuka langsung seperti paparan di bawah:





OH ! apalah nasib sistem-sistem online di Malaysia neh.. asyik tak dapat tampung bilangan pengguna yang ramai jerk. Kena ingat lar pengguna internet neh ramai.. bukan 20-50 orang jer.


Semakan pada 20 November 2012 pada jam 08:55 p.m pula mendapati sistem telah dibaiki tetapi admin tak dapat nak log in ke sistem tersebut kerana tak ada pin number. Iklan kemasukan ke MRSM yang boleh di muat turun pula masih lagi tidak boleh dimuat turun.








2 comments:

  1. Itulah, drp semalam try buka tak dpt2.. mcm mana nak apply utk anak.. huhu

    ReplyDelete
  2. ada kawan dia pergi ke pejabat mara untuk beli nombor pin dulu.. sistem akan dibuka kemudian .. katanyer lar.. jadi kene sediakan dulu number pin .. sistem dah OK terus je online..

    ReplyDelete