Saturday, January 19, 2013

Bilangan Waktu Mengajar Guru

Bilangan waktu mengajar guru kadang kala menjadi isu. Jadi untuk merungkai permasalahan ini, admin cuba untuk kumpulkan semua pekeliling atau apa apa surat arahan yang berkaitan di halaman neh supaya senang nak rujuk. Sumber bahan adalah pelbagai. 

   Bilangan Waktu Mengajar Guru - sumber dari google

    Pekeliling Perlantikan Guru Kaunseling Sepenuh Masa 
Agak mudah untuk cari surat pekeliling perkhidmatan / ikhtisas tapi nak cari pekeliling pentadbiran, dan surat arahan biasa yang lain agak sukar sebab tiada sumber di internet. Jadi bagi mereka yang ada maklumat silalah berkongsi dengan admin.2 comments:

  1. assalamualaikum cikgu.. saya nak Tanya.. jika Guru Akademik biasa merangkap Guru Penyelaras ICT (Bukan GPB, sbb sekolah tiada Pusat Akses).. berapa bilangan waktu mengajar seminggu? sama seperti Guru Akademik biasa juga ke? Terima Kasih..

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum, saya ingin bertanya. Adakah tidak menjadi ralat jika seorang guru yang telah dilantik sebagai Guru Penyelaras Bestari dan kemudiannya dilantik pula menjadi Guru Data, atau dengan kata lain dialah GPB dan dialah juga GDM (memegang kedua-dua jawatan GPB dan GDM)?

    ReplyDelete