Monday, September 23, 2013

Dokumen Tahun 4 KSSR : DSPK, BUKU PANDUAN GURU & Modul Pengajaran

Secara umum ramai telah mengetahui bahawa Kurikulum Standard dan Dokumen Standard untuk KSSR Tahun 4 telah mengalami perubahan pada pertengahan tahun 2013 ini. Berikut adalah bahan-bahan berkaitan KSSR tersebut selepas mengalami perubahan tersebut. Perubahan itu ialah apabila Kurikulum Standard telah digabungkan dengan Dokumen Standard Prestasi di dalam satu dokumen sahaja. Sila semak seperti di bawah ini mengikut mata pelajaran:

DSKP Matematik Tahun 4 untuk SJKC dan SJKT boleh diperolehi di sini - klik di sini

Bahasa Malaysia

 Bahasa Cina 

Bahasa Inggeris

Bahasa Tamil

Matematik

Sains

Pendidikan Islam

Pendidikan Moral

Pendidikan Jasmani

Pendidikan Kesihatan

Pendidikan Seni Visual

Pendidikan Muzik

Reka Bentuk Dan Teknologi

Teknologi Maklumat Dan Komunikasi

Sejarah


sumber : klik di sini 

28 comments:

  1. TERIMA KASIH atas perkongsian maklumat.sangat menyumbang

    ReplyDelete
  2. Modul PDP PI TH 4 ms 4 - 26 tidak boleh dibaca diharap pihak BPK convert PDF to Word dan setting semula ejaan jawi yang bertaburan.Sila hanya gunakan windows arabic sebelum di PDF kan....terima kasih

    ReplyDelete
  3. terima kasih sebab kongsi maklumat

    ReplyDelete
  4. sangat membantu... terima kasih...

    ReplyDelete
  5. terima kasih byak2.moga dilimpahi rahmat.

    ReplyDelete
  6. thank you so much.It really useful.

    ReplyDelete
  7. kenapa pj tak ade panduan pengajaran...

    ReplyDelete
  8. thank you so much cikgu shamsudin...semoga ALLAH membalas kebaikan cikgu...sangat2 membantu..

    ReplyDelete
  9. i need moduel kssr sains tahun 4 dlm bt send if can

    ReplyDelete
  10. Bagus oh cikgu. Terima kasih dan syukur kerana berkongsi dengan guru-guru yang macam saya ni tukang copy. Biasanya saya buat sendiri bah ni RPT tapi kali ni macam tidak pandai siap-siap. Nasib lah ada kawan sekolah yang kasih ni cikgu punya link. Thank you so much and Happy New Year!

    ReplyDelete
  11. terima kasih banyak cikgu....semua bahan di sini memudahkan pencarian

    ReplyDelete
  12. buku panduan guru pj tahun 4 memang belum ada ke?

    ReplyDelete
  13. terima kasih cikgu samsuddin. saya pun sedang mencari modul pj tahun 4...

    ReplyDelete
  14. Link mana yang boleh download buku panduan PJ? tak dijumpai..

    ReplyDelete
  15. Terima kasih atas perkongsian yang sangat berguna. Yang bahasa arab punya ada tak cikgu..

    ReplyDelete
  16. Buku panduan pengajaran pendidikan jasmani tahun 4 boleh download kt sini :

    http://www.slideshare.net/atikahazmidi/panduan-pengajaran-pendidikan-jasmani-kssr-tahun-4

    ReplyDelete
  17. ada tak buku panduan pengajaran sejarah tahun 4? hrp dpt bantuan

    ReplyDelete
  18. atikah sy dah pergi link http://www.slideshare.net/atikahazmidi/panduan-pengajaran-pendidikan-jasmani-kssr-tahun-4

    tapi tak boleh nak download la, minta tolong sangat2 awk email kat sy azlichohong@gmail.com buku panduan pengajaran pj tahun 4. ni no phon sy 013-2157587

    ReplyDelete
  19. alhamdulilah, terima kasih atikah, sy dah dapat download modul pj tahun 4, terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah..terima kasih atas maklumat.walaupun agak lambat.tp ia boleh membantu..
    syukran jazilin ya akhir

    ReplyDelete
  21. terima kasih banyak2 sangat2 membantu...modul pengajaran bahasa arab ada tak cikgu

    ReplyDelete
  22. waaa.. Terima kasih banyak banyak cikgu! :D :D :) :) Sangat bermanfaat.

    ReplyDelete